OTEVŘETE BRÁNU SVÉMU ŽENSTVÍ

26.04.2013 17:57

Žijeme v mužsky nastaveném světě s výkonností, linearitou a očekáváními. Žena ale díky menstruačnímu cyklu nefunguje lineárně, ale cyklicky a každý měsíc se jedinečným způsobem proměňuje. Tento nádherný rytmus ženského těla se pro mě stal povolením k tomu, že nemusím být stále produktivní a plná energie, že je to přirozené a moje ženská duše si toto užívá. Začala jsem se cítit jako kompletní bytost, protože to vychází z hloubky mého já. K tomu je ale potřeba menstruační cyklus přijmout jako součást svého ženství a vybudovat si k němu úctu a respekt. Protože když přijmeme svou cyklickou podstatu, přestaneme na sebe klást nereálná očekávání a zbavíme se tak stresu, který vzniká ze snahy být stále stejné a neměnné. A když budete pozorné, objevíte navíc schopnosti a talenty, o kterých jste možná neměla ani tušení.

Menstruace nám každý měsíc připomíná naše osobní spojení s přírodou a vesmírem. Je to dar, který dělá z každé ženy naprosto jedinečnou bytost, protože jedině žena může díky menstruačnímu cyklu zplodit nový život. Každý měsíc má žena na výběr, jestli otěhotní a přivede na svět dítě, anebo jestli dá nový zrod sobě samé. Menstruace navíc odkrývá náš vlastní potenciál a umožňuje nám vidět věci v jejich pravém světle. Síla ženské krve byla kdysi posvátná. Ženy si dnes ani neuvědomují, jak veliký potenciál v sobě nosí. Jedna z nejhlubších prastarých snah je, aby si ženy neuvědomily, jakou v sobě mají sílu. Někdy mám pocit, že náboženství, věda i politika mají svůj zájem na tom, abychom se necítily dobře ve vlastním těle. Raději si tělo naprogramuj pomocí hormonální antikoncepce, protože jeho proměnlivost neodpovídá nárokům dnešní racionální doby. Uměle vyvolané krvácení je pak vlastně falešné, simulované, fiktivní a nemá žádný smysl. A když se rozhodneme, že nechceme krvácet vůbec, dá se to i tak nastavit. Pilulka umožňuje zbavovat ženy tzv. „nepotřebného“ krvácení. Často ženy začínají užívat hormonální antikoncepci už v době puberty, kdy se teprve hledají a ještě ani nevědí, kdo vlastně jsou. A pak ani nemají srovnání s přirozeným prožíváním. Naštěstí ale žijeme ve svobodné zemi a je na každé z nás, jestli budeme shánět informace, pokládat si otázky, jestli budeme vnímavé ke svému tělu a budeme důvěřovat svým pocitům a intuici.

Těžko se dá ale menstruace vnímat pozitivně, když při ní žena trpí bolestmi. Část té bolesti je ale proto, že si nedokážeme vážit svého cyklu. Když si žena začne vážit rytmu svého cyklu, uvědomí si, že v různých obdobích cyklu má různé pocity, nálady a zesílené schopnosti. Vždy má jiný druh energie a může se naučit s touto energií pracovat. Když si toto žena uvědomí, otevře se před ní něco krásného.

S láskou,

Lucie Dlasková